Verzenden & retourneren

GRATIS VERZENDING
Bestel je vanuit Nederland, België of Duitsland dan krijg je gratis verzending bij een minimale besteding van 48 euro! Lucky you! De gratis pakketten worden verzonden als een DHL Parcel (Standaard Pakket) met een Track & Trace code.

VERZENDKOSTEN
Al onze pakketten worden verzonden met DHL en PostNL.

Verzendkosten Nederland
– Gratis DHL Standaard Pakket verzending bij een minimale besteding van €48
– DHL Standaard Pakket €5,95
– PostNL Pick Up Point €5,95

Verzendkosten België
– Gratis DHL Standaard Pakket verzending bij een minimale besteding van €48
– DHL Standaard Pakket €5,95

Verzendkosten Duitsland
– Gratis DHL Standaard Pakket verzending bij een minimale besteding van €48
– DHL Standaard Pakket €5,95

Klik hier voor een compleet overzicht van onze verzendkosten.

Alle rechten en/of belastingen voor orders van buiten Europa zijn de verantwoordelijkheid van de klant. Deze kosten zijn niet inbegrepen in het order totaalbedrag. Deze toeslagen worden afgerekend tijdens de levering van uw pakket. Nogmaals, ChiqueBoss is hier niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor.

VANDAAG BESTELD, MORGEN IN HUIS!
U leest het goed. Bestelt u iets vandaag voor 17.00 uur dan heeft u het de volgende dag in huis. De service ‘Vandaag besteld, morgen in huis!’ omvat niet het weekend en feestdagen. Alle pakketten die na vrijdag 17.00 uur worden besteld zullen de maandag erop worden verzonden en dinsdag worden bezorgd.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze levertijden.

TRACK & TRACE
ChiqueBoss maakt gebruik van een Track & Trace verzendmethode via DHL en PostNL. Dit betekent dat u uw pakket kunt volgen. U ontvangt na iedere bestelling van ons een mail met verdere uitleg hierover. Als u binnen 48 uur nog geen track & trace mail heeft ontvangen (check eerst uw spam mail), kunt u uw tracking gegevens opvragen via deze pagina.

MOGELIJKE VERTRAGINGEN

Het is gebruikelijk dat DHL en PostNL binnen 1 uiterlijk 2 werkdagen uw pakket aflevert. Tijdens feestdagen kan het zo zijn dat het wat langer duurt. Heeft u uw pakket binnen een week nog steeds niet ontvangen neem dan contact op met onze klantenservice via info@chiqueboss.com.

GEWEIGERDE PAKKETTEN
Als u een bestelling van ChiqueBoss weigert (m.a.w. een pakket afkomstig van ChiqueBoss), bent u verantwoordelijk voor de oorspronkelijke verzendkosten, eventuele import kosten die van toepassing zijn (dit geldt voor buiten Europa) en de kosten voor het terugzenden van het pakket naar ChiqueBoss. Dit bedrag zal worden afgetrokken van uw teruggave.

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Als u niet 100% tevreden bent met uw aankoop van ChiqueBoss stuur het dan binnen 14 dagen terug (na leveringsdatum). Wij zullen de waarde van de goederen na ontvangst terugbetalen. Wij behouden ons het recht voor een aftrek van het bedrag als er sprake is van verlies van waarde of beschadiging van het product of verpakking (Dit omvat ook het verwijderen van etiketten of soortgelijk van het originele product).

RETOURNEREN, HOE?
Als u een item of meerdere items retour wilt sturen zorg er dan voor dat u het retourformulier (ingevuld) ook meestuurt. Het retourformulier en adres label kunt u vinden in uw pakket. Vul alle nodige informatie in. Niet volledig ingevulde retourformulieren worden niet in behandeling genomen.

1. Plaats de producten die u retour wilt sturen in een stevige doos of stevige verzendzak. (Alle producten moeten ongebruikt zijn en in de originele staat zijn. Lees onderstaande informatie hiervoor goed door!)
2. Voeg een ingevuld retourformulier bij het pakket
3. Plak het retoursticker op de grootste zijde van het pakket, dit is meestal de bovenkant
4. Stuur het pakket binnen 14 dagen (na leveringsdatum) terug

Kunt u het retourformulier en/of adres label niet vinden? Klik dan hier om deze te downloaden.

BELANGRIJK!
– Retourneren is op kosten van de klant.
– Houd er rekening mee dat wij ons het recht behouden om een retour niet of niet volledig terug te betalen als u artikelen buiten de voorwaarden van onze retourbeleid terugzendt.

ITEMS DIE U NIET MAG RETOURNEREN (en dus ook geen restitutie voor krijgt!)
– Beschadigde items (bijvoorbeeld een kapotte rits door het passen)
– Vieze items (bijvoorbeeld make-up)
– Items waarvan de etiketten zijn verwijderd
– Gebruikte sieraden
– Accessoires
– Badmode als de hygiëne zegel is verwijderd
– Gebruikt ondergoed en/of hygiëne items

GEWEIGERDE ZENDINGEN
Als u een verzending van ChiqueBoss weigert, bent u verantwoordelijk voor de oorspronkelijke verzendkosten, eventuele import kosten die zijn gemaakt op de verpakking, en de kosten voor het terugzenden van het pakket naar ChiqueBoss. Dit bedrag zal worden afgetrokken van uw teruggave.

KLACHT
Als u een klacht heeft over een product of een levering dan kunt u een mail sturen met hierin een beschrijving van de klacht. Dit kan naar info@chiqueboss.com. In sommige gevallen wordt u gevraagd het product terug te sturen zodat wij deze klacht verder af kunnen handelen. Nadat u een klacht heeft ingediend nemen wij binnen 3 dagen contact met u op.

WANNEER KRIJG IK MIJN GELD TERUG?
Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat u uw restitutie terugkrijgt van een goedgekeurde retour. Uw restitutie zal via dezelfde betaalmethode als waar u mee heeft betaalt verwerkt worden.

KAN IK MIJN RETOUR GRATIS TERUGSTUREN?
Nee, op dit moment helaas niet. Houd er dus rekening mee dat de artikelen op uw eigen kosten moeten worden geretourneerd.

KAN IK EEN ARTIKEL RUILEN?
Ja dit kan! Vul dit in op uw retourformulier. Bij onvoldoende voorraad nemen wij via de mail contact met u op. Dan kunt u kiezen voor een shoptegoed of wij storten het retourbedrag terug.